
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: بسیاری از مسائلی که دغدغه حکیم ابوالقاسم فردوسی بود مانند خردورزی و هویت ملی در جامعه امروز نیز وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری هامون نگار به نقل از خبرنگار ایرنا، عبدالسلام بلوچزاده شامگاه چهارشنبه در مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان و ادب فارسی در زاهدان افزود: یکی از مهمترین مضامین شاهنامه، خرد و خردورزی است، موضوعی که در جامعه امروز کمرنگ شده و چالشهایی مانند تقلیدگرایی و سطحینگری جای آن را گرفته است.
وی، هویت ملی را از دیگر مباحث محوری شاهنامه دانست و بیان کرد: فردوسی در برابر هرگونه تحریف هویتی ایستادگی کرد اما امروزه برخی در پی مصادره و تحریف مؤلفههای هویتی کشورمان هستند که هوشیاری فرهنگی ما را در برابر آن میطلبد.
بلوچزاده با اشاره به جایگاه زبان فارسی گفت: فردوسی با سرودن شاهنامه، زبان فارسی را از گزند فراموشی نجات داد اما امروز بهدلیل برخی بیتوجهیها و سیاستگذاریهای نادرست فرهنگی در گذشته، زبان فارسی بهویژه در میان نسل نوجوان با آسیب مواجه شده است.
وی ادامه داد: برخی ترانههای نازل و بیمحتوا در جامعه بهویژه در میان کودکان و نوجوانان رواج یافته است که در شأن زبان کهن فارسی نیستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان همچنین در این مراسم با اشاره به اهمیت جایگاه حکیم فردوسی در حفظ و اعتلای زبان فارسی، گفت: گرامیداشت این شاعر سترگ، گامی در مسیر تقویت هویت فرهنگی و ارتقای ادبیات فارسی است.
بلوچزاده از نهادها و گروههایی که در قالب انجمنهای شاهنامهخوانی و برنامههای فرهنگی برای حفظ میراث ادبی کشور تلاش میکنند قدردانی کرد و افزود: این دغدغههای فرهنگی قابل ستایش بوده و استمرار آن، نیازمند حمایت است.

مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان و ادب فارسی با حضور جمعی از اساتید، شاعران، هنرمندان و فرهیختگان سیستان و بلوچستان شامگاه چهارشنبه در تالار اشراق مجتمع فرهنگی و هنری زاهدان برگزار شد.
این مراسم با اجرای نقالی، شعرخوانی و تجلیل از فعالان حوزه زبان و ادب فارسی این استان همراه بود.
خبرنگار//صدیقه محمدی