
علیرضا میربها الدینی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان در گفت وگو با پایگاه خبری تحلیلی هامون نگار، از استقرار ۴۱ پایگاه امداد و نجات تابث و موقت جاده ای، ساحلی و کوهستانی در استان خبر داد و اظهار داشت: در جاده های شمال استان تردد بسیار زیاد بوده و جاده های دوطرفه ما همیشه حادثه خیز بود که الحمدلله الان این جاده ها دوبانده شده است و جاده های جنوب استان هم استاندارد نیستند تردد سوخت برها از معضلات این جاده هاست.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مشکلات و خطرات اشاره شده، پایگاه های امداد و نجات ما بسیار کم است اما در عین حال این پایگاه ها تخصصی و دارای دستگاه های خارجی با توان بالا بوده و خودروهای ما حتما باید تویوتا باشد البته ناوگان خودرویی ما با توجه به تحریم ها بسیار فرسوده است و در پایگاه های امداد و نجات ما طبق قانون باید ابتدا خودروی نجات و علاوه بر آن آمبولانس مستقر باشد.
وی افزود: ۱۲۰۰ کیلومتر راه زمینی، ۴۰ کیلومتر مرز دریایی و مرز مشارک با پاکستان و افغانستان مسئولیت ما را بسیار سنگین کرده است.
میربهاالدینی بیان داشت: از سال ۱۴۰۰، ساخت ۱۴ پایگاه را آغاز کردیم که ۸ مورد از آنها از صفر ساخته شده و دستور ساخت ۳ پایگاه از طرف استاندار وقت صادر شده و ساخت ۶ پایگاه نیز شروع شده که در حال حاضر به صورت کانکس است و در سال ۱۴۰۲ نیز ۳ پایگاه به بهره برداری خواهد رسید.
وی از تصویب مجوز ساخت یک پایگاه در سه راهی بمپور ایرانشهر و بزمان توسط استاندار خبر داد که هم اکنون اگرچه به صورت کانکس است اما فعالیت بسیارخوب و مهمی دارد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان با اشاره به اینکه اعتبارات ۱۴۰۱ در حوزه ساخت پایگاه کاملا استفاده شده است تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ برای ساخت پایگاه ها اعتبارات خوبی داده شده که امیدواریم بتوانیم تقریبا به هر ۵۰ کیلومتر یک پایگاه برسانیم اگرچه تعیین نقطه پایگاه، فاصله قانونی مشخصی ندارد.
میربهاالدینی در پایان با اشاره به اینکه آموزش های امداد و نجات در سال ۱۴۰۱ به ۷۵ هزار نفر ارائه شد اظهار داشت: این آموزش ها قبلا فقط به صورت حضوری بوده اما از زمان شیوع بیماری کرونا امکان ارائه آموزش مجازی همراه با اعطای گواهی نامه فراهم شده و علاقمندان می توانند برای دریافت این آموژش ها به سایت khadem.ir مراجعه نمایند.